Thursday, September 23, 2021

24 Eylül 2021

 



1) Exchange kullanıyorsanız:
Exchange client uygulamalarını kolay ayarlamak için kullanılan Autodiscover özelliğinin kullanıcı bilgilerini çalmak için kullanılabileceği ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak ayrıntılı blog yazısına https://www.guardicore.com/labs/autodiscovering-the-great-leak/ adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Yazı çok uzun okuyacak vaktim yok” diyorsanız, aşağıdaki tedbirleri alabilirsiniz;

 
2) Türkiye’yi hedef alan oltalama saldırıları
https://www.cyjax.com/2021/09/16/emea-and-apac-governments-targeted-in-widespread-credential-harvesting-campaign/ adresinde görebileceğiniz araştırmaya göre, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin kamu kurumlarını hedef alan geniş ölçekli bir oltalama saldırısı tespit edilmiş.
 
Yazı çok uzun okuyacak vaktim yok” diyorsanız;
  • mail[.]KURUMADI[.]gov[.]tr[.]connecting-to-server[.]fail formatında alınmış alanadları listede. Bu nedenle aşağıdaki alanadlarına erişimi firewall üzerinden engellemekte fayda var.
    • webmails[.]info
    • connecting[.]fail
    • gcv[.]by
    • connecting-to-server[.]info
  • Kuruluş dışındayken saldırıya uğramış olabileceğini düşündüğünüz kullanıcılar için parola sıfırlamakta fayda olabilir.
  • Saldırının büyük ihtimalle devlet destekli olması nedeniyle, özellikle kamu kurumlarında bu konuda ayrıntılı bir tehdit avcılığı ve olay müdahalesi çalışması yapmak gerekir. Bu konuda desteğe ihtiyaç duyan bir kamu kurumu veya bu kuruluşlara destek veren bir bilişim firmasıysanız benimle iletişime geçebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

MITRE ATT&CK Gerçek Hayatta Ne İşimize Yarar?

  Rusya kaynaklı siber saldırılar webinarı sırasında üzerinde durduğum önemli bir çalışma vardı. MITRE ATT&CK matrisini ele alıp hangi...